Terra Canis Gastrointestinal - Zupa Moro 400g
Terra Canis Gastrointestinal - Zupa Moro 400g

Terra Canis Gastrointestinal - Zupa Moro 400g

Terra Canis Gastrointestinal - Zupa marchewkowa Profesora Moro dieta niskotłuszczowa na chwilowe podrażnienia żołądkowe 400g

TC-FAMS400G
4260109626617
 
Zupa marchewkowa Moro wywodzi się od profesora Ernsta Moro, który na początku XX wieku pracował jako starszy lekarz na Uniwersytecie Ludwika i Maksymiliana w Monachium. Zupa składa się z zaledwie kilku składników – marchwi, wody i szczypty soli. Marchew gotuje się w wodzie w stosunku 1:2 przez co najmniej 90 minut w temperaturze 100°C. Sekretem zupy są kwasy oligogalakturonowe wytwarzane podczas gotowania. Są one bardzo podobne do receptorów na powierzchni ściany jelita i mogą korzystnie wpływać na zdrowie jelit. Oprócz kwasów oligogalakturonowych, marchew dostarcza wielu ważnych witamin i minerałów, takich jak witamina A, która wspomaga równowagę bariery jelitowej i tolerancję immunologiczną jamy ustnej. W przypadku ostrej biegunki psu należy podawać zupę Moro kilka razy dziennie przez 1-2 dni zamiast jego zwykłego pożywienia. Od 2. lub 3. dnia zupę można podawać naprzemiennie lub mieszać z karmą psa, aż do momentu ustabilizowania się stolca.
  • 100% jakości spożywczej wszystkich surowców
  • Przygotowane z miłością i troską w naszej własnej produkcji
  • Tymczasowa dieta o niskiej zawartości substancji drażniących i tłuszczu
  • Działanie łagodzące na żołądek i jelita 
  • Dodatkowa karma dla psów

Skład:

Marchewka (50%), woda, sól andyjska

Składniki analityczne:

Białko: 0,3%  Zawartość tłuszczu: 0,1%  Włókno surowe: 1,1%  Popiół surowy: 1,1%  Wilgotność: 92,9%

MJ/kg: 0,8

Zalecane dawkowanie:

Waga psa - Zalecana dawka dzienna:

(pies dorosły o normalnej wadze)

5 kg   150 - 200 g

10 kg 300 - 400 g

20 kg 600 - 800 g

30 kg 900 - 1200 g

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Dodano do ulubionych

W celu poprawienia jakości usług korzystamy z plików cookies. Pozostając na stronie, wyrażasz zgodę na wykorzystanie tej technologii.